Giv din kat et sikkert liv

Der er desværre rigtig mange katte, der dør i trafikken. Det er vanskeligt at finde en opdateret statistik, men Naturstyrelsen anslog tilbage i 2002, at det drejer sig om op mod 70.000 katte, der hvert år bliver dræbt af biler. Det er en tragedie for både kat og katteejer, men du kan gøre en aktiv indsats for at sikre din kat. En katteejer som bor i hus, kan hegne grunden ind og derved beskytte katten mod trafikkens farer. Der er en række gode løsninger inden for kattesikre indhegninger, og man kan få brugbare og velafprøvede løsninger for 5- 10.000 kr., selvfølgelig afhængigt af grundens og indhegningens størrelse.

Hvis man bor i lejlighed, kan man sørge for at katten bliver inde, og i stedet tilbyde et godt og stimulerende miljø i hjemmets rum. Man kan nemt kattesikre en altan, der dermed bliver omdannet til en attraktiv løbegård. Det er ikke nødvendigvis synd for katten at leve indendørs.

 

Skab et godt miljø for din kat

  • Der er mange muligheder for at forberede din kats indemiljø, så den bliver stimuleret samtidig med, at den er i sikkerhed. Tænk over, om du kan sætte afsatser eller fremspring på væggene. Så kan katten springe op og ned eller finde nye gunstige hvilepladser.
  • Overvej, om du kan undvære foderskålen. Hvis katten skal arbejde for at finde sin mad, er det en ekstra stimulation af sanser og hjerne.
  • Omkring 25 procent af alle danskerne syntes, at fritgående katte er et problem. Derfor er der stor sandsynlighed for, at du som katteejer har naboer, som ikke bryder sig om at din kat bruger legepladsens sandkasse eller territoriemarkerer (strinter) på deres dør.
  • Ifølge Mark- og vejfredsloven er man forpligtet til at holde sin kat på egen grund.

Se animationsfilmen om hvad du skal gøre i nødsituationer her

Vælg bidrag

Vælg det beløb du ønsker at give i bidrag