Katte bliver fanget i klapfælder til rotter

Dyrefondet ønsker klapfælder forbudt! Klapfælder slår ikke nødvendigvis ihjel, men lemlæster mange dyr. Der er flere meldinger om, at både kattekillinger og voksne katte bliver fanget i klapfælder til rotter. Fælden klapper omkring en kats ben, og så løber den omkring i smerte og angst med fælden slæbende efter det skadede ben. Hvis katten ikke straks kommer under behandling, opstår der koldbrand i benet, der efter nogen tid formentlig vil falde af.
Både ejerløse katte og familiedyr risikerer at havne i en klapfælde, og selv en normalt tillidsfuld kat lader sig næppe indfange, når den er i en tilstand af panik. Det berettes at katte har måttet aflives, når de efter mange dage endelig er blevet tilset.

Klapfælder medfører også angst og smerter for rotter. Dagligt tilsyn med fælderne er ikke tilstrækkeligt, idet både rotter og andre dyr vil slæbe sig selv og fælden væk, hvis det er muligt.
Dyrefondet ønsker et forbud og anbefaler, at man ikke køber disse klapfælder. Hvis man har problemer med rotter, findes der andre fældetyper, der ikke lemlæster, og som større dyr ikke kan gå i.  

Vælg bidrag

Vælg det beløb du ønsker at give i bidrag