Hundeskovene i Danmark fejrer 50 års fødselsdag

I 1970 åbnede Danmarks første officielle hundeskov i Den Jyske Skovhave i Rold Skov. I dag indviede miljøminister Lea Wermelin hundeskov nummer 246 på statens arealer på Amager. Samtidig er  oktober måneden, hvor man fra nu og frem til april må lade hunden løbe frit på de fleste danske strande. Men ligesom i hundeskovene gælder, at man altid skal kunne kalde hunden til sig igen.

Når Naturstyrelsen udvælger områder til nye hundeskove, sker det bl.a. ud fra en vurdering af, hvor der er begrænset dyreliv og biodiversitet at tage hensyn til, og hvor det giver mening at adskille hundefolket med løse hunde fra andre brugere af skoven.

I Naturstyrelsens hundeskove må du lade din hund løbe frit – under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme" over hunden. Fuldt herredømme" betyder, at hundeføreren kan standse hunden, hvis den for eksempel angriber andre dyr og mennesker. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, for eksempel ved at true eller løbe efter dem. Hunde som ikke med det samme reagerer på kald, skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter.

Vælg bidrag

Vælg det beløb du ønsker at give i bidrag