Insekthotel på kirkegården

04/01-2016

Aarhus Kommune arbejder målrettet på at få mere natur ind i byen. Senest har kommunen bygget et hotel til insekter på en af byens kirkegårde.

På Vestre Kirkegård i Aarhus er en stor gold græsplæne ved at blive forvandlet til et tiltrækkende bosted for bier, sommerfugle, biller og alle mulige andre insekter.

Insekthotellet består af 50-60 centimeter høje træstammer, der er sat tæt sammen i en stor cirkel på otte diameter omkring et skyggende træ. Så indtil træstammerne med tiden begynder at rådne, vil insekthotellet desuden fungere som en herlig siddeplads for kirkegårdens besøgende.

Tag-selv-bord

Til foråret udvides hotellet med et stort tag-selv-bord i form af en blomstereng med vilde planter, så insekterne også får noget at leve af.

Materialerne til det nye hotel stammer fra træer, der alligevel skulle fældes. Der er blevet boret huller i træstammerne, så insekterne kan komme godt i gang. Insekthotellet er fyldt med hulrum og gemmesteder, ligesom en del af materialerne er spiselige. Her kan alle mulige insekter bo, spise, lægge æg, leve som larver, forpuppe sig og i det hele taget have et godt liv.

Naturen skal ind midt i byen

Formålet er at få mere natur ind i byen, forklarer projektleder og arkitekt ved Center for Byens Anvendelse, Susanne Egelund, til Jyllands-Posten.

- Insekthotellet er et led i en lidt større plan om at bringe mere natur ind i den tætte by, mens den vokser og fortættes endnu mere. Naturen behøver ikke være noget, man skal ud og finde ude på landet – man skal også kunne finde den her midt i byen. Det er jo en berigende oplevelse, hvis vi pludselig kan få sommerfugle og blomster at se, som vi slet ikke er vant til at se inde i byerne. Det skal det her projekt være med til at understøtte, siger hun.

Insekthotellet bliver bygget i samarbejde med Naturhistorisk Museum som en del af kommunens mål om at højne biodiversiteten i byen.

- Når pollen- og nektarspisende insekter flytter ind, kommer de dyr, der lever af insekterne, også, så det understøtter ligesom hele fødekæden, forklarer biolog Lars Brøndum til Jyllands-Posten.

Flere naturperler på vej

Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune har længe arbejdet målrettet med at få mere natur og biodiversitet ind i byen.

Et af midlerne er at sørge for flere vilde planter og blomster i vejrabatter, på gadehjørner og i græsarealer.

Et andet af resultaterne kan man se i Vennelystparken ved Aarhus Universitet, som er godt på vej til at blive ’Vild med vilje’.

Blandt andet skal der genskabes en våd eng omkring parkens vandløb og sø, ligesom flere vilde planter skal tiltrække guldsmede, vandkalve, skøjteløbere og andre insekter.

Desuden får døde træer lov til at blive stående. Håbet er, at der måske en dag vil flytte en natugle ind parken.
Se flere nyheder

 Kurv: 0 vare(r)
Indkøbskurv

NYHEDER

Nyt nummer af Dyrefondets blad er udkommet02/06-2017
Blad nr 3, juni 2017 er nu tilgængeligt digitalt samt i trykt udgave
Læs mere
Husk Fuglenes Dag 28 maj24/05-2017
DOF afholder arrangementer i hele landet
Læs mere
Din kat generer måske dine naboer11/04-2016
Hver fjerde dansker synes, det er et problem, at folk lader deres katte gå frit omkring udenfor. Det viser en ny stor undersøgelse om kattes livvilkår.
Læs mere
Kattens status er for lav11/04-2016
Halvdelen af danske katteejere tager kun deres kat til dyrlægen, hvis den er alvorligt syg, og stort set lige så mange får ikke deres kat vaccineret regelmæssigt.
Læs mere
Sådan hjælper du din pubertetshund10/04-2016
Når din hvalp kommer i puberteten, kan den godt blive noget af en prøvelse. Men hvis du hjælper din hund gennem denne svære periode på en ordentlig måde, vil I for alvor få knyttet tætte bånd
Læs mere
Glem alt om lederskab09/04-2016
Er du en af dem, der anser lederskab for at være vigtigt? I så fald er det på tide at tænke anderledes. ’Mangel på lederskab’ som årsag til problemadfærd er en uvidenskabelig diagnose.
Læs mere
Pas på påskepynten18/03-2016
Hvert år opererer dyrlæger fremmedlegemer som påskepynt ud af kattemaver, der ikke kan lade være med at lege med pynten, oplyser Agria Dyreforsikring. Hunde er også i farezonen.
Læs mere
Hundene skal da have lov til at bade27/02-2016
Fem nordjyske kommuner vil ikke have det blå flag på strandene i år. I stedet vil de have deres egen ordning, hvor hundene kan få lov til at komme i vandet.
Læs mere


Dyrefondet - Ericaparken 23 - 2820 Gentofte - Tlf. 39 56 30 00 - E-mail post@dyrefondet.dk