Insekthotel på kirkegården

04/01-2016

Aarhus Kommune arbejder målrettet på at få mere natur ind i byen. Senest har kommunen bygget et hotel til insekter på en af byens kirkegårde.

På Vestre Kirkegård i Aarhus er en stor gold græsplæne ved at blive forvandlet til et tiltrækkende bosted for bier, sommerfugle, biller og alle mulige andre insekter.

Insekthotellet består af 50-60 centimeter høje træstammer, der er sat tæt sammen i en stor cirkel på otte diameter omkring et skyggende træ. Så indtil træstammerne med tiden begynder at rådne, vil insekthotellet desuden fungere som en herlig siddeplads for kirkegårdens besøgende.

Tag-selv-bord

Til foråret udvides hotellet med et stort tag-selv-bord i form af en blomstereng med vilde planter, så insekterne også får noget at leve af.

Materialerne til det nye hotel stammer fra træer, der alligevel skulle fældes. Der er blevet boret huller i træstammerne, så insekterne kan komme godt i gang. Insekthotellet er fyldt med hulrum og gemmesteder, ligesom en del af materialerne er spiselige. Her kan alle mulige insekter bo, spise, lægge æg, leve som larver, forpuppe sig og i det hele taget have et godt liv.

Naturen skal ind midt i byen

Formålet er at få mere natur ind i byen, forklarer projektleder og arkitekt ved Center for Byens Anvendelse, Susanne Egelund, til Jyllands-Posten.

- Insekthotellet er et led i en lidt større plan om at bringe mere natur ind i den tætte by, mens den vokser og fortættes endnu mere. Naturen behøver ikke være noget, man skal ud og finde ude på landet – man skal også kunne finde den her midt i byen. Det er jo en berigende oplevelse, hvis vi pludselig kan få sommerfugle og blomster at se, som vi slet ikke er vant til at se inde i byerne. Det skal det her projekt være med til at understøtte, siger hun.

Insekthotellet bliver bygget i samarbejde med Naturhistorisk Museum som en del af kommunens mål om at højne biodiversiteten i byen.

- Når pollen- og nektarspisende insekter flytter ind, kommer de dyr, der lever af insekterne, også, så det understøtter ligesom hele fødekæden, forklarer biolog Lars Brøndum til Jyllands-Posten.

Flere naturperler på vej

Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune har længe arbejdet målrettet med at få mere natur og biodiversitet ind i byen.

Et af midlerne er at sørge for flere vilde planter og blomster i vejrabatter, på gadehjørner og i græsarealer.

Et andet af resultaterne kan man se i Vennelystparken ved Aarhus Universitet, som er godt på vej til at blive ’Vild med vilje’.

Blandt andet skal der genskabes en våd eng omkring parkens vandløb og sø, ligesom flere vilde planter skal tiltrække guldsmede, vandkalve, skøjteløbere og andre insekter.

Desuden får døde træer lov til at blive stående. Håbet er, at der måske en dag vil flytte en natugle ind parken.
Se flere nyheder

 Kurv: 0 vare(r)
Indkøbskurv

NYHEDER

Norge indfører forbud mod at indføre gadehunde/katte 19/06-2018
Norge skærper indsatsen mod vilde katte og gadehunde
Læs mere
Nyt nummer af Dyrefondets blad er udkommet06/06-2018
Juninummeret af Bladet for Dyrevenner er nu tilgængeligt digitalt samt i trykt udgave
Læs mere
Hjælp katten, så den også får lov02/05-2018
Skriv under på Borgerforslag om en kattelov!
Læs mere
Husk årets Økodag på søndag12/04-2018
De økologiske køer kommer på græs 15. april kl. 12.00.
Læs mere
Dyrefondets blad nr. 2, 2018 er udkommet05/04-2018
Aprilnummeret af Bladet for Dyrevenner er nu tilgængeligt digitalt samt i trykt udgave
Læs mere
Danmarks største naturleksikon i opdateret app30/01-2018
Der er nu udsendt 3. version af Naturbasens app med mange nye funktioner
Læs mere
Ørnetælling i weekenden25/01-2018
For 13. år i træk gennemfører Dansk Ornitologisk Forening (DOF) sin landsdækkende midvintertælling af ørne.
Læs mere
Decembernummeret af Dyrefondets blad er udkommet06/12-2017
Blad nr 6, 2017 er nu tilgængeligt digitalt samt i trykt udgave
Læs mere


Dyrefondet - Ericaparken 23 - 2820 Gentofte - Tlf. 39 56 30 00 - E-mail post@dyrefondet.dk