Pas på under skovturen - agern er giftige for hunde!

 

Efteråret er kommet og egetræer i skove, parker og haver taber deres agern. Det er næste generation af egetræer der er på vej, og samtidig er agern en fremragende fødekilde for mus, fugle, egern og mange andre dyr. Vores hunde kan også finde på at spise de nedfaldne agern, men frugterne er giftige for hunde. I en pressemeddelelse advarer Agria Dyreforsikring om, at mange hunde desværre får agernforgiftning i disse uger.

Større mængder af agern kan ligefrem være livsfarlige for hunde. Problemet er frugternes høje indhold af garvesyre. Garvesyren er ifølge Agria ætsende og kan forårsage betændelsestilstand i maven, tarmblødning samt skader på nyrer og lever.

De første symptomer på agernforgiftning er, at hunden bliver sløv og stopper med at spise. Typisk vil forgiftningen føre til kvalme og forstoppelse, der efter 2-10 døgn går over i en tjærelignende og blodig diarré. Det er ikke usædvanligt, at hunden får feber.

Kontakt dyrlæge, hvis du har mistanke om at hunden har spist agern. Der er ingen medicin eller behandling mod agernforgiftning, så dyrlægen kan kun mindske symptomerne og afhjælpe hundens mavesmerter, forstoppelse og diarré. Det er også muligt, at hunden kan få et middel, der får den til at kaste agernene op, hvis den kommer hurtigt til dyrlægen.

Hold godt øje med om din hund spiser noget i skovbunden!  

Vælg bidrag

Vælg det beløb du ønsker at give i bidrag