Killingen i det nye hjem

Du har sikkert glædet dig til, at din nye killing kommer hjem til dig, men for killingen kan det være en skræmmende og overvældende oplevelse at vænne sig til sit nye miljø. Dyrefondets kattespecialist Eva Baden siger: ”Husk at lade killingen gå rundt på egen hånd, så den lærer sit nye hjem at kende i sit eget tempo. Den vil først kigge efter flugtveje og så udvælge de gode sove og hvilepladser, og hvis du blander dig i processen, risikerer du at killingen bliver ængstelig og får vanskeligt ved at finde ro.”

Eva Baden anbefaler, at man nøjes med at lukke op for et par rum ad gangen og giver killingen nogle dage til at finde på plads. ”Husk at alle katte sover meget og at killinger har brug for endnu mere hvile end voksne katte. Derfor skal killingen have tid til at udvælge og benytte et godt hvilested, inden den præsenteres for mange nye indtryk,” forklarer Eva Baden og siger videre: ”I de første dage kan det være smart at lukke de rum af, hvor man har sengetøj og vasketøj. Duften af menneske er særlig kraftig her, og i starten vil en utryg lille killing måske benytte sin urin til at duftmarkere i sengetøjet, og kombinationen af urin og sengetøj er en dårlig start på et livslangt venskab. Det sker sjældent, men det er bedst at undgå sådanne uheldige episoder.”  

 

Eva Badens råd om killingen:

  • Væn langsomt killingen til at få klippet klør og efterset sine tænder samt få undersøgt ører og pels.
  • Killingen skal også vænnes til at blive efterset og holdt af andre mennesker end blot ejeren.
  • Det skal være rart for killingen at blive holdt af mennesker, så hold den aldrig hårdt. Start med tilvænningen når killingen er træt, så den ikke spræller for at komme ned og lege videre.
  • Sørg for at killingen vænner sig til at bruge kradsetræ, og sig ’fy’ eller ’nej’ hvis den kradser ’forkerte’ steder. Flyt den samtidig til det ’rigtige’ sted.
  • dyrefondet.dk kan du downloade eller bestille brochuren ”kattens sundhed” med gode råd om kattens pleje og helbred.

Se animationsfilm om hvad du kan gøre hvis du ikke har mulighed for at beholde din kat her       

Vælg bidrag

Vælg det beløb du ønsker at give i bidrag