Tag hensyn til den gamle kat

Hvis du passer godt på din kat, øger du sandsynligheden for at den får et langt liv. Katte kan i gunstige tilfælde blive over 20 år uden at få nævneværdige skavanker. Regelmæssige sundhedstjek hos dyrlægen kan forebygge en del aldersrelaterede svækkelser, men du kan også selv gøre meget for at lette tilværelsen for din gamle kat.

 

  • Vælg godt foder, der er tilpasset kattens alderstrin.
  • Hold øje med afvigelser fra kattens normale adfærd. Katte er gode til at skjule en eventuel svækkelse, så der kan gå lang tid, før du bemærker, at katten ikke er helt så smidig og adræt som tidligere. Måske begynder katten at tage en ekstra lang middagslur på sin favoritplads, og måske foretager den færre høje spring i løbet af dagen.
  • Også ældre katte har godt af mental stimulering. Foderaktivering forebygger senilitet.
  • Mange katte over 12 år får gigtproblemer, og ved at observere sin kats bevægelser kan du opdage eventuel gigt tidligt. Prøv at indret dit hjem, så du imødekommer en ældre kats behov. Placer en stol ved et populært vindue eller udsigtspunkt, så katten har nemmere ved at komme op. En kasse eller en skammel foran den bløde lænestol, gør det let for katten at få en lur.
  • Hvis din kat begynder at sjuske med pelspleje og undlader at gøre sig selv ren, er det også et advarselssignal.
  • Mange gamle katte har problemer med forhøjet stofskifte, og hvis din kat pludselig får smag for noget andet mad, kan det tyde på netop stofskifteændringer.
  • Dyrlægen kan afhjælpe både sukkersyge, forhøjet blodtryk og stofskifteproblemer samt sikre at katten får smertelindring, hvis den har gigt.

 

Se animationsfilm om hvad du skal tænke på før du får kat her

Vælg bidrag

Vælg det beløb du ønsker at give i bidrag