Grevinde Alexandras tale på Nyboder Skole, tirsdag den 29.9.2009
 
 
Kære børn,
 
Jeg har glædet mig rigtig meget til at være sammen med jer i dag her på jeres skole.
 
Mit navn er Grevinde Alexandra, og jeg er protektor for DYREFONDET. Det betyder, at jeg hjælper Dyrefondet med at fortælle børn og voksne, hvordan vi kan passe bedre på vores dyr.
 
Mange af jer har sikkert et dyr, der bor hos jer – en hund eller en kat fx – eller måske kender I nogen, der har et familiedyr? Men der findes også bondegårdsdyr, som køerne og grisene, og naturens dyr, som ræven og fuglene. Og de har alle sammen ret til at bo her på vores fælles jord og til at have det godt.
 
Derfor vil Dyrefondet og jeg i dag give jer alle sammen en helt ny bog fyldt med spændende historier og opgaver om mange af de dyr, der bor her i Danmark. Bogen hedder ”Emil besøger Julie og dyrevennerne”. Når I læser bogen, finder I fx ud af, hvordan dyrene bor, hvad de spiser, og hvad deres børn hedder.
 
Jeg tror også, I vil synes, det er rigtigt spændende at læse om alle de ting, vi får fra dyrene! Vi mennesker spiser jo både kød, fedt og æg fra dyrene, og vi drikker mælk fra køer. Men vidste I, at vi fx også bruger koens hale til pensler og huden til sko? Dyrene giver os rigtig mange ting, og derfor skal vi mennesker også behandle dyrene godt, så de kan få et godt liv.
 
I bogen kan I også lære at forstå dyrenes sprog. Selv om dyr ikke taler dansk, kan man faktisk godt lære at forstå dem, ved at kigge på deres kropssprog. Vi mennesker bruger også kropssprog, når vi fx smiler eller slår ud med armene, og dyrene har deres eget kropssprog.  Selv om det ikke er jer alle, der har dyr derhjemme, så møder I hunde på gaden og fugle, egern og måske endda ræve og rådyr i naturen – og så er det godt at kunne dyrenes sprog, så I kan møde dem, uden at I bliver bange for hinanden.
 
Bogen I får, bliver jeres helt egen, som I kan tage hjem og vise til jeres familie og venner. I må fylde den med tegninger, og skrive alle jeres svar deri. Og jeg håber også, I vil prøve de sjove computerspil på Dyrefondets hjemmeside, der hører sammen med bogen. Dem kan de voksne hjælpe jer med at finde.
 
Når I så om 2 år skal i 3. klasse, så har vi en NY bog til jer, hvor I får endnu mere at vide om dyrene! Men indtil da, håber jeg I bliver rigtig glade for ”Emil besøger Julie og dyrevennerne”. Jeg håber I vil snakke sammen om opgaverne både i klasse og hjemme sammen med jeres familie, og jeg håber, I vil tænke på alt det, I lærer, når I møder dyrene – både derhjemme, hos andre og ude i naturen. Og passer godt på dem!
 
Rigtig god fornøjelse med bogen!

 Kurv: 0 vare(r)
Indkøbskurv

NYHEDER

Danmarks største naturleksikon i opdateret app30/01-2018
Der er nu udsendt 3. version af Naturbasens app med mange nye funktioner
Læs mere
Ørnetælling i weekenden25/01-2018
For 13. år i træk gennemfører Dansk Ornitologisk Forening (DOF) sin landsdækkende midvintertælling af ørne.
Læs mere
Decembernummeret af Dyrefondets blad er udkommet06/12-2017
Blad nr 6, 2017 er nu tilgængeligt digitalt samt i trykt udgave
Læs mere
Dyrefondet i Ude og Hjemme08/11-2017
Hver uge leverer Dyrefondet en side om dyr til Ude og Hjemme
Læs mere
Nyt nummer af Dyrefondets blad13/10-2017
Bladet for dyrevenner oktober 2017 er nu tilgængelig i trykt og elektronisk version
Læs mere
Fiskenyt11/10-2017
Berusede karper og kæmpegedde
Læs mere
Sådan leger du med din kat29/09-2017
I anledning af kattens uge får du hver dag i uge 39 en artikel om katte
Læs mere
Kattens følelser er ikke knyttet til dens ego28/09-2017
I anledning af kattens uge får du hver dag i uge 39 en artikel om katte
Læs mere


Dyrefondet - Ericaparken 23 - 2820 Gentofte - Tlf. 39 56 30 00 - E-mail post@dyrefondet.dk