Grevinde Alexandras tale på Nyboder Skole, tirsdag den 29.9.2009
 
 
Kære børn,
 
Jeg har glædet mig rigtig meget til at være sammen med jer i dag her på jeres skole.
 
Mit navn er Grevinde Alexandra, og jeg er protektor for DYREFONDET. Det betyder, at jeg hjælper Dyrefondet med at fortælle børn og voksne, hvordan vi kan passe bedre på vores dyr.
 
Mange af jer har sikkert et dyr, der bor hos jer – en hund eller en kat fx – eller måske kender I nogen, der har et familiedyr? Men der findes også bondegårdsdyr, som køerne og grisene, og naturens dyr, som ræven og fuglene. Og de har alle sammen ret til at bo her på vores fælles jord og til at have det godt.
 
Derfor vil Dyrefondet og jeg i dag give jer alle sammen en helt ny bog fyldt med spændende historier og opgaver om mange af de dyr, der bor her i Danmark. Bogen hedder ”Emil besøger Julie og dyrevennerne”. Når I læser bogen, finder I fx ud af, hvordan dyrene bor, hvad de spiser, og hvad deres børn hedder.
 
Jeg tror også, I vil synes, det er rigtigt spændende at læse om alle de ting, vi får fra dyrene! Vi mennesker spiser jo både kød, fedt og æg fra dyrene, og vi drikker mælk fra køer. Men vidste I, at vi fx også bruger koens hale til pensler og huden til sko? Dyrene giver os rigtig mange ting, og derfor skal vi mennesker også behandle dyrene godt, så de kan få et godt liv.
 
I bogen kan I også lære at forstå dyrenes sprog. Selv om dyr ikke taler dansk, kan man faktisk godt lære at forstå dem, ved at kigge på deres kropssprog. Vi mennesker bruger også kropssprog, når vi fx smiler eller slår ud med armene, og dyrene har deres eget kropssprog.  Selv om det ikke er jer alle, der har dyr derhjemme, så møder I hunde på gaden og fugle, egern og måske endda ræve og rådyr i naturen – og så er det godt at kunne dyrenes sprog, så I kan møde dem, uden at I bliver bange for hinanden.
 
Bogen I får, bliver jeres helt egen, som I kan tage hjem og vise til jeres familie og venner. I må fylde den med tegninger, og skrive alle jeres svar deri. Og jeg håber også, I vil prøve de sjove computerspil på Dyrefondets hjemmeside, der hører sammen med bogen. Dem kan de voksne hjælpe jer med at finde.
 
Når I så om 2 år skal i 3. klasse, så har vi en NY bog til jer, hvor I får endnu mere at vide om dyrene! Men indtil da, håber jeg I bliver rigtig glade for ”Emil besøger Julie og dyrevennerne”. Jeg håber I vil snakke sammen om opgaverne både i klasse og hjemme sammen med jeres familie, og jeg håber, I vil tænke på alt det, I lærer, når I møder dyrene – både derhjemme, hos andre og ude i naturen. Og passer godt på dem!
 
Rigtig god fornøjelse med bogen!

 Kurv: 0 vare(r)
Indkøbskurv

NYHEDER

Nyt nummer af Dyrefondets blad er udkommet21/08-2017
Blad nr 4, 2017 er nu tilgængeligt digitalt samt i trykt udgave
Læs mere
Første ulveunger i Danmark06/07-2017
8 ulveunger i Vestjylland
Læs mere
Vibeke Haslund om ansvarligt ejerskab28/06-2017
Dyrefondets direktør skriver lederen i Berlingskes tirsdagstillæg og webside om familiedyr
Læs mere
Nyt nummer af Dyrefondets blad er udkommet02/06-2017
Blad nr 3, juni 2017 er nu tilgængeligt digitalt samt i trykt udgave
Læs mere
Husk Fuglenes Dag 28 maj24/05-2017
DOF afholder arrangementer i hele landet
Læs mere
Med Dyrefondet til Sri Lanka19/05-2017
Stadig ledige pladser på Dyrefondets store læserrejse
Læs mere
Hundes sædkvalitet daler – hormonforstyrrende stoffer er under mistanke05/05-2017
Ingeniøren refererer fra en ny undersøgelse, der afslører det tiltagende problem
Læs mere
Flink af Natur – ny kampagne om at vise hensyn i naturen02/05-2017
Kampagnen sætter blandt andet fokus på problemerne med løse hunde og hundeefterladenskaber i det fri
Læs mere


Dyrefondet - Ericaparken 23 - 2820 Gentofte - Tlf. 39 56 30 00 - E-mail post@dyrefondet.dk